27-09-08

Morgen Moeskroen-Genk!

Morgen wacht Genk een moeilijke verplaatsing naar de co-leider Moeskroen. Moeskroen, met Scifo als trainer, heeft een bijzonder goede start genomen met een 13 op 15. Van Geneugden zal het morgen moeten stellen zonder de nog geblesseerden Ljubojevic en Anele. Bailly, na de zware hersenschudding die hij opliep na een botsing met Akpala, zal tegen Moeskroen ook nog niet onder de lat staan. Hij wordt vervangen door Davino Verhulst. Daniel Pudil op zijn beurt is geschorst na zijn 2 gele kaarten in de wedstrijd tegen Club Brugge van vorig weekend. De wedstrijd morgen begint om 18u00.

10:00 Gepost door Blue Cristal in Algemeen | Permalink | Commentaren (30) |  Facebook |

Commentaren

Eerst een gelukige verjaardag aan DANIEL PUDIL!!
En Morge kzou zegge maak moeskroen AFF

Gepost door: Glenn | 27-09-08

http://www.blauwwit.be/ Voetbal is passie. Voor duizenden supporters is het een uitlaatklep, een vlucht uit de sleur van het dagelijkse leven. Zij aan zij staan we wekelijks op de tribunes, om ons KRC Genk aan te moedigen. Passie, sfeer, emotie. Drie begrippen die onze tribunes kenmerken. Of moeten we stilaan zeggen: kenmerkten?

Branko Strupar was tijdens de afgelopen thuiswedstrijd één van de gasten. Een held uit het verleden. Terecht haalde hij aan dat het toenmalige Thyl Gyselinckstadion een oninneembare vestiging was. Menig tegenstander kwam met een volle broek naar Midden-Limburg, en werd door onze spelers afgedroogd en terug naar afzender gestuurd. Eerder had ook Carmel Busuttil zijn verontwaardiging over de Genkse sfeer geuit. "8.000 supporters maakten vroeger meer lawaai dan deze 20.000."


Uren op voorhand stonden we op de tribunes, op zoek naar een goed plekje, op zoek naar gezelligheid, op zoek naar sfeer. Een volgepakt stadion zag onze helden opwarmen, en de intimidatie tegen de tegenstander was begonnen. Stilaan begonnen ook de supporters van de tegenstander binnen te sijpelen. Spreekkoren gingen over het heilige gras heen en weer. De éne al wat origineler dan de andere. De wedstrijd was nog niet begonnen, of het stond al 1-0. Maar wanneer de spelers het veld betraden, brak de hel pas écht los. Met het zelfgemaakte vuurwerk leek het vaak inderdaad alsof de Apocalyps begonnen was. Voor de tegenstander in ieder geval wél ...

Tegenwoordig bestaat er een middel om deze folklore het zwijgen toe te leggen. Het heet de "muziekbox". Loeiharde reclameboodschappen en muziekstukjes worden in onze hersenpan gedropt. Deze moordmachine haalt de hele sfeer uit de voorbereiding naar de wedstrijd. Maar niet alleen voor de wedstrijd. Ook na de wedstrijd wordt de explosie van een overwinning teniet gedaan. Men voelt zich geremd in het uiten van zijn emotie. Men roept, men schreeuwt ... maar niemand die het hoort. It's a beautiful day, indeed ...

Waarom willen de beleidsmensen dit psychologische voordeel wegnemen? Waarom wordt de muziek niet een klein beetje stiller gezet, waardoor de charme van de spreekkoren niet verloren gaat en er tenminste nog een gesprek tussen vrienden mogelijk is? De keiharde muziekboxen zorgen voor een ongezellige sfeer, waardoor de supporters liever nog even aan de toog hangen alvorens de tribunes te bekleden. Consumeren maar!

De zittribunes hebben zelf ook -onrechtstreeks- een nefaste invloed op de sfeer. Er is al het probleem van de loeiharde muziekboxen, waardoor een supporter geneigd is om langer binnen te blijven. Er is ook het gemakzucht, wat trouwens niet onbegrijpbaar is. Daar waar we vroeger uren op voorhand onze plaats moesten bemachtigen (en vaak ook zien vast te houden!), is dit met de genummerde zitplaatsen uit den boze. Bovendien vond er met de bouw van het nieuwe stadion in 1999 een soort van demografische verschuiving plaats, waardoor vele sfeermakers uit het beruchte Vak E verspreid werden.

De sfeermakers die overblijven, worden echter overladen met (vaak belachelijke) stadionverboden. De schrik voor een stadionverbod zorgt bij vele supporters voor een rem op hun houding. Een rem die de sfeer dempt. Er zijn de laatste jaren weinig tot geen noemenswaardige incidenten rondom de Cristal Arena gebeurd, doch prijkt KRC Genk bovenaan de lijst met stadionverboden. Hoe minder potentiële "hooligans", hoe minder manschappen er moeten ingezet worden, hoe minder geld er daarvoor moet uitgegeven worden. Dit is de filosofie die de beleidsmensen heden ten dage hanteren op de supporters die de sfeer er wensen in te houden.

Een groot deel van deze supporters kijkt dan ook reikhalzend uit naar de bekerloting. Eén van enige manieren om deze nostalgische periode even opnieuw te beleven. Een away game naar een ouderwets, klein maar gezellig stadionnetje uit de lagere klassen laat menig supporter mijmeren naar die langvervlogen tijden. Helaas moet ook dat sentiment wijken voor het grote geld. Waarvoor dient een loting, als er met de uitkomst geen rekening wordt gehouden? Schrik voor een derdeklasser, die momenteel een magere elfde plaats bezet, zal het wel niet zijn.

Groot was bovendien ook mijn verbazing toen ik op de vorige thuiswedstrijd de prijs van een dagticket te horen kreeg. Een volwassene betaalt op de staantribune -dus de goedkoopste tribune- maar liefst € 17,50. Dit exuberante bedrag loopt voor topwedstrijden zelfs op tot € 21 voor een staanplaats. Een vader die zijn zoon wil plezieren en hem een avondje KRC Genk - Anderlecht cadeau doet, is dan al vlug € 29,50 kwijt. Dit zijn geen prijzen voor een avondje vertier. Uiteindelijk is dàt toch waar het om draait! Als een ouder moest kiezen tussen een avondje voetbal of een andere, goedkopere manier van ontspanning voor hun kind(eren), zal de keuze vlug gemaakt zijn. We mogen een nieuwe generatie supporters niet verloren laten gaan.

Dé vraag die op ieders lippen brandt is echter: Komen die glorieuze tijden ooit nog terug? De negativist in mij beantwoordt zoals hij het goed kan: negatief. Voetbal is big business geworden. Als we in de landen rondom ons kijken, stellen de beleidsmensen vast dat we dezelfde weg achterna moeten, anders hinken we nog verder achterop. Dat dit ten koste gaat van de sfeer, zal hun een spreekwoordelijke worst wezen.

Voor zij die het meegemaakt hebben, koester het. Voor zij die het niet meegemaakt hebben, het spijt me.

Gepost door: christiaan | 27-09-08

Prachtig, prachtig, prachtig ! :(

Gepost door: Iakooo | 27-09-08

gewoon schitterend geschreven maar zou je dit ook aan de heren bestuursleden kunnen geven

Gepost door: pascal | 27-09-08

@blauwwit mooi geschreven + ook een zeer mooie site doe zo verder !!!!!

http://voetbal-jupilerleague.skynetblogs.be/
http://aagent.skynetblogs.be/

Gepost door: Gilles-VDS | 27-09-08

weet er iemand of er supportsclubs in de kempen zijn of er bussen zijn die vertrekke ergens in de kempen voor nr genk te gaan zien?

Gepost door: 88tozser | 27-09-08

@ Gilles

dat schrijft racinggenkblog, die van blauwwit maken gewoon er wat beters van de site...

Gepost door: Kipkp | 27-09-08

er is er geen in de kempen... er is er maar 1 buiten limburg en da is blue magic in wevelgem...

Gepost door: gunnie | 27-09-08

SONCK had bij ons moeten zitten ipv pseudovedetten als TOSZER en PUDIL...........prachtige speler is da

Gepost door: dré | 27-09-08

TOZSER EN PUDIL ZIJN BEESTIGE SPELERS !!!

Gepost door: JJ | 27-09-08

@dre Sonck is dan ook ene langs achter he jajaja..,

Gepost door: Joerii | 27-09-08

@ Kipkp Wat bedoel je hiermee? Dat racinggenkblog die column heeft geschreven? Want ik kan je nu al op een blaadje geven dat dat NIET zo is.

Gepost door: Mr Q | 28-09-08

Column Als je bedoelt dat ik de column heb geschreven moet ik je ook zeggen dat het niet zo is. Waarom denk je dat eigenlijk :D Op mijn site staat zo een column toch nergens :)

Gepost door: RacingGenkBlog | 28-09-08

Column Als je mij bedoelt, ik heb de column inderdaad niet geschreven. Ik weet niet hoe je erbij komt want er staat toch nergens zoiets op mijn site :D

Gepost door: RacingGenkBlog | 28-09-08

@ RacingGenkBlog Kipkp: "Dat schrijft racinggenkblog, die van blauwwit maken gewoon er wat beters van de site..."

Ik snap totaal niet wat hij hiermee bedoelt, maar ik ga ervan uit dat "Dat schrijft RacingGenkBlog" betekent dat Kipkp denkt dat JIJ dat hebt geschreven of zo...

Gepost door: Mr Q | 28-09-08

Ontslag Reynders?? Heb deze week opgevangen dat men in de winterstop Willy Reynders opzij gaat zetten. Men is de club met de hulp van Sef grondig aan het doorlichten en dat rapport zou op het vlak van sportieve visie niet zo positief zijn. In de winterpauze gaat men alles op een rij zetten beginnen met reorganiseren. Volgens insiders is Willy de eerste die kan gaan na een pak mislukte en foute transfers.

Gepost door: Pé | 28-09-08

@ mr Q
ik bedoel:

Jij schrijft het artikel en blauwwit publiceert het in zijn site omdat zij meer tijd hebben voor de site ?

Gepost door: Kipkp | 28-09-08

@ Pé Dus gij zegt da ze verschillende mensen gaan buitenzetten op basis van een rapport? :d
Genk gaat reorganiseren en shot de helft buiten zeker ;)

Gepost door: Piet | 28-09-08

@Joerii Hey flappie, bakkes toe.......gij

Gepost door: dré | 28-09-08

Reynders snel buiten AUB Heb hier de 1ste helft achter de rug op B-TV. Wel heb al spijt dat ik speciaal voor de uitmatchen van Genk Belgacom gepakt heb. Iedereen zag dat de ploeg van vorig jaar zwaar tekort kwam voor de top. Wel dit jaar zien we dezelfde krabbers (Carlos ipv Lolo is voor mij een nuloperatie) want de nieuwe zijn niet beter. Ze moeten die Reynders en zijn vriendjes managers hun zakken maar laten vullen.

Gepost door: Jef | 28-09-08

pff we moete egt winne he!! en wa vr truitjes zen da ?:p

Gepost door: 88tozser | 28-09-08

een vd belangrijkste overwinninge dit seizoen denk ik!

Gepost door: beyez | 28-09-08

Alex Aan iedereen die hier een tijdje geleden vertelden dat Alex niet bij Genk hoort te spelen: jullie hebben gelijk! Alex is te goed voor Genk! Zonder hem hadden ze deze wedstrijd nooit gewonnen. Ik was destijds een van de weinigen die nog in hem geloofden. Iedereen zat hem hier maar af te breken, terwijl hij de enige speler van Genk is met een individuele actie. Zo zie je maar dat als een speler wat vertrouwen krijgt van een trainer plots spelbepalend kan worden. Dankzij Broos heeft hij een jaar verloren!

Gepost door: taurus | 28-09-08

@taurus mja een profvoetballer moet nu eenmaal elke wedstrijd zijn stempel kunnen drukken en dat is bij hem niet altijd het geval, het gaat steeds op en neer, met nu wat meer piekmomenten omhoog..

Gepost door: beyez | 28-09-08

Oef, zéér belangrijke winst Oef, oef en nog eens oef dat we de 3 punten pakken. Verlies vandaag had voor zeer grote onrust kunnen zorgen. Als we iets kunnen missen is het dat wel. Ronny doet zijn job goed maar hij moet ook maar roeien met de riemen die hij heeft!

Vandaag een zeer goede bijsturing door De Decker te wisselen voor Toszer. Die laatste was weer niet geweldig maar er kwam toch meer voetbal in het spel en de circulatie van de bal was beter dan met De Decker.

Verder een goede Alex en JC gezien. Nemec viel weer maar eens zwaar tegen. Over Tiago praat ik niet eens meer.

Gepost door: Jef | 28-09-08

" langs achter" Ik bedoelde LINKS achter..

Gepost door: Joerii | 28-09-08

Hallo, kan iemand me zeggen als ze die truitjes die ze vandaag aanhadden ergens kunt zouden kopen? prachtig vind ik ze ? wat denken jullie?


dank

Gepost door: Vlam | 28-09-08

@ Jef Gij zijt geen supporter van genk...
Spelers als Tiago afbreken, die het meer dan behoorlijk heeft gedaan vandaag...
Je zegt wel géén enkel kwaad woord over Soetaers, die weeral niet zijn beste match heeft gespeeld (ook al heeft hij eens een goede corner getrapt). Zonder Tiago had Soetaers vandaag niks in de pap te brokken! Dus beste voetbalanalist van mn eier, alias Jef, gefeliciteerd met uw bijdrage aan dit forum. U levert goede commentaren...
Jezus Christus, der waren veel slechtere spelers op het plein dan Tiago (De Decker, Soetaers, Nemec, Cornelis).
Maarja, eenmaal ze iets kwaad zeggen over een speler kan er ook niks, maar dan ook niks positiefs meer over gezegd worden!

Gegroet
Wouter

Gepost door: Wouter | 29-09-08

@ Jef Tiago was zeer sterk gisteren jongen. Match wel gezien????

Gepost door: D | 29-09-08

weg met nemec dieje kan niks

Gepost door: Vlam | 29-09-08

De commentaren zijn gesloten.