18-08-08

Genk-GBA: 1-1!

GBADe wedstrijd was nog maar net begonnen en Barda loste al een waarschuwingsschot. De lat voorkwam een vroege voorsprong voor Genk. Toen even later de paal dat ook deed, leek het geluk niet aan de zijde van Barda en Genk te zijn. Maar nog geen minuut later was het wel raak. Nemec maakte de ruimte, Barda dook erin en rondde perfect af. Germinal Beerschot bakte er niets van, Genk dook met controlevoetbal en een kleine voorsprong de rust in. Ook na de pauze probeerde Genk de wedstrijd onder controle te houden. Maar langzaamaan moest het toch toestaan dat de bezoekers meer balbezit en veldoverwicht kregen. Echte grote kansen leverde dat niet op. Tot een afgeweken vrije trap van Fadiga voor de voeten van Pieterjan Monteyne viel. Die aarzelde niet en poeierde de gelijkmaker binnen. Voor de rust was het al Genk en vooral Barda wat de klok sloeg, na de pauze herstelde Germinal Beerschot het evenwicht.

08:44 Gepost door Blue Cristal in Algemeen | Permalink | Commentaren (45) |  Facebook |

Commentaren

De Buffalo's 5-0 kben gaan kijken de sfeer was zalig => http://aagent.skynetblogs.be/

Jammer van Genk, 1keer op de lat en op de paal het kon zeker 3-1 geweest zijn.

http://voetbal-jupilerleague.skynetblogs.be/

Gepost door: Gilles-VDS | 18-08-08

De Buffalo's 5-0 kben gaan kijken de sfeer was zalig => http://aagent.skynetblogs.be/

Jammer van Genk, 1keer op de lat en op de paal het kon zeker 3-1 geweest zijn.

http://voetbal-jupilerleague.skynetblogs.be/

Gepost door: Gilles-VDS | 18-08-08

Waar ik mij vooral aan geërgerd heb was FADIGA!!! Wa een zeikerd, bij elke fout ging hem reclammere en dan krijgt hem van de 10 keer dat hem ging reclammere maar 1 keer geel

Denk als Fadiga rood had gehad da GBA weer geklaagd had over de scheidsrechter omdat het een Limburger was.

Awel, ik vond de scheids een beetje in het vordeel van GBA fluite

greetz

Gepost door: Quevin | 18-08-08

GENK - GBA Nemec viel inderdaad wat tegen,
scorend vermogen is niet goed.
Dan is Ljubojevic er beter in.

Ik weet niet wat jullie tegen Tozser hebben,
ik vind dit een echte TOPPER !!
Hij doet alles goed, op zijn tempo, maar waarom moet het allemaal zo snel gaan?
Hij kwam nergens te laat en liep goed de ruimtes toe
hij was er 30 seconden af of Vrancken maakte al DE fout voor de tegengoal,
dit zou bij Tozser niet zo geweest zijn!
Hij liep in elk "gat" dat er was.
Een echte Versterking !!

Ook Pudil vond ik goed, liep goed, creeerde veel ruimte voor zowel Barda als Bosnjak.
Aan zijn voorzetten moeten toch nog gewerkt worden!

Carlos, ja is gewoon een Topverdediger

Tiago vond ik verdedigend zeker sterk, aanvallend minder, verbaasde mij toch in positieve zin

Toth is niks voor op de RB, is veel te wild,
probeert een shot van 35 meter ipv rustig te voetballen,
afgeschreven! geef dan maar daeseleire

Gepost door: JJ | 18-08-08

@JJ Ik hoop dat dat laatste met enige zin voor sarcasme is neergetypt, want zowel ik als de mensen rondom mij en diegene van onze bus, waren het er duidelijk over eens dat Toth een dikke prestatie geleverd hefet op de RB en zelfs Cornelis heeft overtroffen!

Gepost door: Maes | 18-08-08

Weinig vooruitgang!
Veel vooruitgang met vorig jaar heb ik eerlijk gezegd niet gezien. We begonnen goed zoals zo vaak vorig jaar maar net als toen was het de individuele klasse van Barda die voor gevaar en dreiging zorgde. Hij speelde in de eerste 20’ GB in de vernieling maar de rest was te zwak om de boel helemaal af te maken.

Na de 1-0 zakte net als vorig seizoen de boel helemaal in elkaar met als triest dieptepunt een draak van een tweede helft. GB was niets maar een punt, hoe gevleid ook, was niet eens onterecht.

Genk is en blijft in hetzelfde bedje ziek. Teveel matige spelers die onvoldoende zijn om zijn eigen wil op te leggen. Veel te weinig techniek en balvastheid in de ploeg als het moeilijker gaat en een schrijnend gebrek aan creativiteit en scorend vermogen.

Verhulst – 6/10

Kreeg weinig werk, moest geen onmogelijke dingen doen maar stond er telkens, probeerde ook goed de tegenaanval te lanceren. Prima competitiestart voor Davino

Toth – 3/10

Mag als excuus inroepen dat hij geen back is maar het niveau van zijn passes, dom balverlies, enz… hebben weinig te maken met je positie op het veld. Verdedigend werd hij nooit onder druk gezet en kreeg een zee van ruimte (GB wist wel waarom) waar hij niks mee deed. Neen, Toth is matige kuitenbijter met veel te weinig overzicht die niet in Genk thuishoort!

Caillet – 5/10

Ondanks dat de defensie zelden op de proef werd gesteld niet secuur. Maaide grandioos naast één van de weinige goede Antwerpse voorzetten, miste enkele interventies en leverde geen enkele fatsoenlijke diepe pass af in de opbouw.

J. Carlos – 6/10

Is een de beste Genkse versterking, zorgt er in zijn eentje voor dat de Genkse defensie niet zo lek als een zeef is. Gisteren sober maar secuur, had de indruk dat hij door zijn blessure niet 100% was en daarom op safe speelde.

Tiago – 5/10

Speelde lang niet zijn slechtste pot voor Genk, rukte ditmaal wel vaak mee op maar ving zelden of nooit iets aan met de ruimte die hij kreeg. Kwam defensief niet in de problemen, degelijk gisteren maar zeker geen meerwaarde.


De Decker – 6/10

Defensief een dijk van een match maar eigenlijk niet goed genoeg voor een ploeg die voor de titel gaat. Zwak in de opbouw, pakt veel ballen af maar speelt dan enkel breed of terug waardoor de tegenstander weer opgesteld staat, vertraagt het spel en de omschakeling naar balbezit.

Toszer – 5/10

Is de enige die de bal in ploeg kan houden en deed dit meer dan behoorlijk in de eerste helft. Kan het spel verdelen maar heeft moeite met tempo en beperkt loopvermogen. Verdronk compleet in de tweede helft. Leek eerder op een C-versie van eerder vergruisde Wandelaar in Genk. Leed tot tweemaal toe gevaarlijk balverlies omdat hij te traag reageerde.

Pudil – 4/10

Moest zich te pletter lopen in functie van Toszer, deed dat goed in de eerste helft maar aanvallend zeer zwak. Onzuiver in de voortzetting van het spel. Viel in de tweede helft helemaal terug en was eigenlijk rijp voor vervanging. Lijkt mij eerder een linksback dan een centrale middenvelder of linksbuiten.

Bosnjak – 4/10

Ter ere van welke heilige mag die nog starten? De jongen wroet en werkt zich te pletter en daarvoor verdient hij het grootste respect maar zijn rendement is gewoon nul! Gisteren trok hij voortdurend naar binnen terwijl de ruimte op de flank lag. Komt geen man voorbij en krijgt geen bal voor de goal. Afvoeren!

Nemec – 5/10

Werkte zich te pletter maar kreeg slechts één bruikbare bal op vrije trap die hij zwak naast kopte. Moest veel te vaak naar links uitwijken en terugplooien. Zo’n spits moet je via de flanken bedienen… Maar waar zitten die flanken?

Barda – 8,5/10

Schitterend openingskwartier zwierf van op links (zijn minst favoriete plek) doorheen de hele aanvallende zone en was een gesel voor GB. Toen men hem in de tweede helft door enkele verschuivingen wat meer aan de ketting had was het gedaan met Genk. Desondanks de enige die nog voor enige lucht kon zorgen. Genk staat of valt met deze knaap!

Neen, de grootspraak en uitspraken van het bestuur in het achterhoofd vrees ik voor Ronny. Tactisch was het gisteren ook niet goed maar ik hoop dat de heren bestuurders eens het aankoopbeleid van de afgelopen jaren in vraag stellen en de kwaliteit van de groep eens juist leren inschatten. Deze ploeg is niet meer dan een subtopper!

Gepost door: Svindall | 18-08-08

@ Maes Ow sorry dan
maar ik vond toth niet slecht, maar
ook zeker niet goed, ik vond m veel te opvliegend,
en hij kwam te weinig mee naar voren
wat Cornelis dan wel weer doet

sorry mijn mening

Gepost door: JJ | 18-08-08

bwa zo slecht was het allemaal niet , ge moet ook denken dat we van verkome, na vorig seizoen ,
en de versterkingen , nja daar vond ik tog de beste carlos von goed uitverdedegend ,rustig aan de bal , sterk in de duels egt een goede versterking , en de rest ? bwa kon eigelijk wel beter hehe , maarja, het ergste van heel de match vond ik tog de inval beurt van vrancken , eerste de duel een fout , tweede duel een fout waaruit dan de goal onstaat, maja kmoet ook wel zegge dat monteyne daar veel te veel ruimte had die stond daar gans alleeen ,

maarja volgende week eten we bergen op en dan is trg goed ,

forzaaaaa racing !!!

Gepost door: laba | 18-08-08

Mankementen Het grootte gemis gisteren was dat er geen systeem in zat. Geen 4-4-3 en geen 4-4-2, was iets ertussen in, maar volgens mij wisten de spelers het zelf ook niet.

Ook was duidelijk dat Toth geen RB is, veel te wild verdedigend en zo gingen ze hem te vaak voorbij.

Gepost door: kristof_001 | 18-08-08

@ Svindall
kgeloof nooit dat gy zijt gaan kijken !

barda was de 2de helft nergens te bespeuren en tiago en bosnjak waren heel goed !!

Gepost door: lompmaarsfeer | 18-08-08

Tiago was heel goed !

Gepost door: Camara | 18-08-08

ontgoocheld ok het was pas de eerste match en de eerste helft vond ik goed, de tweede helft was een ramp en toen tozser de enigste die barda kon vrijspelen ook nog werd vervangen door een vrancken die meer opviel door zijn haar dan door zijn spel was de kous af. een dikke nul krijgt ook harm van veldhoven van mij die een charter ondertekende voor meer aanvallend voetbal maar die de eerste helft meer verdedigde dan wat anders en zo niet wou meedoen bwah.

Gepost door: expo | 18-08-08

videobeelden niet meer beschikbaar op sporza.be?

heb studio 1 gemist:s

Gepost door: blueb | 18-08-08

@blueb nee denk het niet want kheb het ook gemist :( en vind het ook ni trg op sporza alleen geluidsfragmenten :(

Gepost door: labba | 18-08-08

het zou er al bovenhands tegenzitten in genk na de matige prestatie van gisteren kan mij iemand meer vertellen of dat waar is

Gepost door: pascal | 18-08-08

op blauwwit.be een heel chique nabescouwing

Gepost door: Genkerfan | 18-08-08

@ Genkerfan Bedankt ;)

Gepost door: Mr Q | 18-08-08

Sport.be Iedereen op http://www.sport.be/nl/jupilerproleague/spelervdweek/ stemmen op Elyaniv Barda! Misschien verdient hij de titel niet (ik vind dat een stem voor Randall Azofeifa meer op z'n plaats is), maar zo kunnen we hem toch nog op het podium krijgen :)

Gepost door: Mr Q | 18-08-08

Bosnjak Dat vele fans die nog goed vinden begrijp ik van geen kanten. Als je 90' loopt en werkt ben je blijkbaar goed in Genk. Die jongen loopt voor schandaal, niks levert dat op.

Gepost door: Poldi | 18-08-08

bosnjak doet me een beetje denken aan beslija,veel lopen en weinig scoren.

Gepost door: expo | 18-08-08

bosnjak als hij eens wat meer geluk had in de afwerking,er zitten zeker een pak meer spelers bij die slechter zijn of niet.

Gepost door: expo | 18-08-08

ja ik heb toch zo mijn twijfels :s kvin bosnjak echt niet een RM, en ja er zit nog lang geen automatisme in de ploeg..

Gepost door: beyez | 18-08-08

ist ullie al opgemerkt da wij pennywise hebbe aangevraagd bij een doelpunt? ze hebben et gedraaid eh :d

Gepost door: racing fan!*! | 18-08-08

ja ik vind bosnjak ook geen RM
dan kan je beter dugary of alex zijn kans geven.

Gepost door: jordy | 18-08-08

De 2e helft leek veel te veel op vorig seizoen. Ik had grote verwachtingen maar echt waar, ik verwacht Genk niet meedoen voor de prijzen. We zullen het alweer weggeven.

Gepost door: Spitfire | 18-08-08

vervanging natuurlijk krijgen we andere kretiek als we hadden gewonnen
maar de vervanging begreep ik niet goed ,Vrancken 1 minuut op plein en twee fouten waar de tegendoelpunt uit komt
naar mijn mening had ik Alex laten opkomen in plaats van Bosnjack
en Toszer had ik laten staan denk dat het beter geweest was maarja wie ben ik om dat te beoordelen

Gepost door: guido | 18-08-08

@guido Het was Tiago die de fout maakte! Niet vrancken!

Gepost door: sKRCe | 18-08-08

Bosnjak Toen ik hier enekel weken geleden vertelde dat Bosnjak te kort kwam op de flank, kreeg ik hier langs alle kanten kritiek. Nu gaan blijkbaar anere mensen hun ogen ook open.

Gepost door: taurus | 18-08-08

@sKRCe sorry , ik meende dat het Vrancken vanuit ons vak gezien
maarja we mogen het toch niet meer uit handen geven

Gepost door: guido | 18-08-08

Genk speelt tegen Aachen op 6 september meer info op mijn site =>
http://voetbal-jupilerleague.skynetblogs.be/

Gepost door: Gilles-VDS | 18-08-08

ze hebben samen als een team de fout gemaakt
de aanval = geen extra goal gemaakt
middenveld= slechte passes en niet vlot naaar voor spelen
verdedging= PJ M laten alleen staan
Keeper= op dat vlak kon hij niet veel doen maar speelde een slechte match daar kun je niet over discusieren slechte match

Gepost door: Camara | 18-08-08

Vrancken buiten !
Da kalf is 10sec op het veld en maakt dan al DE FOUT, en erna was het ook al nix meer..
Foffoi !
Btw, Bosnjak heeft HEEL VEEL corners afgedwongen !
En toszer vond ik niet veel, paste een paar keer achter de man enzo..
Pudil vond ik ook niet zoveel :D
Nemec zorgde er wel voor dat Barda kon scoren !
En er zijn nog geen automatismen, maar dat komt wel.

Gepost door: Forzaa! | 18-08-08

Maja, we staan nu op een 6de plaats, da's al beter als dat we vorig jaar eindigden xD

Gepost door: Forzaa! | 18-08-08

@forzaa, @Camara Forzaa Het was NIET vrancken die de fout maakte maar Tiago!

Carmara, VERHULST een SLECHTE MATCH? Noem mij 2foutjes op dat hij heeft gedaan? aan doe niet onnozel ?!!!

Gepost door: sKRCe | 18-08-08

meer verwacht eerste helft redelijk voetbal, tweede helft een kans tussen de palen , eigen fout ook had trainer sneller moeten ingrijpen in tweede helft . nog veel werk voor hem; dat ze wat minder verdienenen en meer hoge premies geven, zouden wel allemaam lopen

Gepost door: twijfel | 18-08-08

helder , doordacht , pure waarheid WE hadden verleden jaar problemen om een tegenstander die zich defensief opstelt, te ontwrichten door een echte nr10 toe te voegen.
WE hadden verleden jaar een probleem centraal achteraan en links.
WE hadden verleden jaar geen targetman die ook kan scoren.
Wel , de waarheid is dat er één probleem van dit alles is opgelost en dat is JAO CARLOS.
Spijtig maar met dit soort spelers gaan wij niet met de eerste 5 spelen, ijdele hoop. IK HOOP DAN OP DE BEKER of de 4 andere aanwinsten moeten zich op een andere manier gaan laten gelden en doeltreffend zijn dan tot nu toe het geval is.
En is er vuurwerk op het veld zoals vroeger met Oulare en Strupar dan moet je niet teveel nadenken hoe je sfeer gaat maken, dan is er een helse sfeer.

Gepost door: dré | 18-08-08

@ camara verhulst slechte match welke match heb gy gekeken ik denk dat bailly mag gaan vrezen voor zen plaats

Gepost door: christiaan | 18-08-08

verhulst komaan zeg dat is een suppertalent en heeft een heel goeie match gekeept zijn verre uitgooi ballen gezien kwamen altijd bijna bij de spitsen terecht mag voor mij gerust blijven staan.

Gepost door: Ronald | 18-08-08

jong jong Die tiago is geen ***** waard!!
Zet daar Pudil en tommeke linkshalf!

en voor degene die Toszer [u]gene[/u] goeie speler vinden: Hij is de nr 10 die wij zoeken! Hij is soms lui (dat geef ik toe), maar zijn passes zijn op maat gemaakt!

Gepost door: Hehe | 18-08-08

@drè Zelf kunt ge ook al voor een helse sfeer zorge hoor ;) ! met een beetje wil toch ..

Gepost door: Joerii | 18-08-08

@ Hehe ! Ge denkt net hetzelfde als mij !!!
Ik vind Tozser toch DE man hoor !
ik blijf erbij

Gepost door: JJ | 18-08-08

@ Camara wa zit ge te zagen over verhulst man? :p ik ben een grote fan van bailly maar er viel gisteren toch niks op te merken aan verhulst?

ging 1 keer onder de bal door en gooide 1 keer te ver uit, voor de rest alleen maar goede dingen gezien :p

Gepost door: ultra4 | 18-08-08

@ christiaan

verhulst heeft inderdaad niet slecht gespeeld maar om bailly op de bank spelen zal er tog nog iets bij moeten komen hoor,forza racing !

Gepost door: ruben | 19-08-08

bailly als keeper is die ok,als mens te veel geste.

Gepost door: expo | 19-08-08

@ alle negatievelingen Wat zijn jullie toch een bende zeveraars.
We zijn één match ver in het nieuwe seizoen en jullie zijn al aan het mekkeren.
RVG zou het niet kunnen, de nieuwe aanwinsten zijn niets waard enz...
Als jullie niets zinnigs te vertellen hebben blijf dan thuis en ga op een andere site mekkeren.
GEEF ONZE JONGENS GODVERDOMME DE KANS OM EEN PLOEG TE WORDEN!!!!!!
Het echte Genk ga je pas vanaf november zien.
Als de 2 ballen (paal en deklat) er binnengaan dan is RVG de beste trainer en hebben we een kampioenenploeg.
Ik vind jullie alemaal zielige mensen.
Als we na 10 speeldagen niet meer dan 18 punten hebben geef ik jullie gelijk tot dan kunnen we beter opbouwende kritiek geven
dat is mijn gedacht

Gepost door: Bonehead | 20-08-08

De commentaren zijn gesloten.